De valutamarkt is met een dagelijks handelsvolume de grootste financiële markt ter wereld, met maar liefst $ 5.500 mld. aan dagelijkse transacties.

De valutamarkt is de internationale markt waarop verschillende valuta’s onderling verhandeld worden. Winst op de valutamarkten worden behaald door het voorspellen van de koers richting, dit doen wij doormiddel van onze technische analyses. Deze analyses bepalen of de relatieve waarde van een bepaalde valuta stijgt ten opzichte van een andere valuta of juist niet. Ook houden we deels rekening met de fundamentele basis, om zo de posities zo goed mogelijk in te dekken.

In tegenstelling tot aandelen en grondstoffen worden valutatransacties niet afgesloten op een beurs, maar direct tussen twee partijen op een ‘over-the-counter’ markt (OTC-markt). De valutamarkt wordt gerund door een wereldwijd netwerk va banken, verspreid over vier belangrijke forex-handelscentra in verschillende tijdzones: Londen, New York, Sydney en Tokio.

De markt bestaat grotendeels uit instellingen, corporaties, overheden en valutaspeculanten; speculatie vertegenwoordigt ongeveer 90% van het handelsvolume en een grote meerderheid hiervan is geconcentreerd op de Amerikaanse dollar, euro en yen.

Waarom investeren op de valutamarkt?

Liquiditeit

De valutamarkt is de meest liquide markt in de wereld. Door deze hoge liquiditeit liggen er op dagelijkse basis kansen voor onze handelaren.

1

Volatiliteit

De aandelenmarkt heeft gewoonlijk stabielere prijzen. De hoge volatiliteit op de valutamarkt zorgt voor meer korte- en lange termijn handelskansen.

2

Koersrichting

Niet afhankelijk van de koers richting van de mark, wij kunnen ook short posities openen. Zo valt er winst te behalen in een stijgende en dalende markt.

3