De wereldwijde valutamarkt

scroll down

De valutamarkt is de internationale markt waarop verschillende valuta’s onderling verhandeld worden. Winst op de valutamarkten worden behaald door het voorspellen van de koers richting, dit doen wij doormiddel van onze technische analyses. Deze analyses bepalen of de relatieve waarde van een bepaalde valuta stijgt ten opzichte van een andere valuta of juist niet. Ook houden we deels rekening met de fundamentele basis, om zo de posities zo goed mogelijk in te dekken.

In tegenstelling tot aandelen en grondstoffen worden valutatransacties niet afgesloten op een beurs, maar direct tussen twee partijen op een ‘over-the-counter’ markt (OTC-markt). De valutamarkt wordt gerund door een wereldwijd netwerk va banken, verspreid over vier belangrijke forex-handelscentra in verschillende tijdzones: Londen, New York, Sydney en Tokio.

De markt bestaat grotendeels uit instellingen, corporaties, overheden en valutaspeculanten; speculatie vertegenwoordigt ongeveer 90% van het handelsvolume en een grote meerderheid hiervan is geconcentreerd op de Amerikaanse dollar, euro en yen.

Waarom investeren op de valutamarkt?

Liquiditeit

De valutamarkt is de meest liquide markt in de wereld. Door deze hoge liquiditeit liggen er op dagelijkse basis kansen voor onze handelaren.

1

Volatiliteit

De aandelenmarkt heeft gewoonlijk stabielere prijzen. De hoge volatiliteit op de valutamarkt zorgt voor meer korte termijn handelskansen.

2

Koersrichting

Niet afhankelijk van de koers richting van de mark, wij kunnen ook short posities openen. Zo valt er winst te behalen in een bull- en bearmarket.

3

Profiteren van deze liquiditeit & volatiliteit ?

Bij We-Trust handelen we voornamelijk in volatiele beleggingsproducten, dit zorgt ervoor dat wij op de koersschommelingen winst kunnen maken. Hoe volatieler een product is, des te meer koersschommelingen er zijn gedurende een handelsdag.
Deze volatiliteitsstrategieën verdelen we over meerdere markten, om zo weer extra diversificatie toe te voegen binnen ons fonds.
Onder volatiele producten verstaan wij: valuta- & cryptohandel, marketmaking en Delta Neutral strategieën.

Uw portefeuille

Het is cruciaal om in niet-gecorreleerde activa te beleggen om een gediversifieerde portefeuille te creëren en risico’s te beheren. Diversificatie helpt het totale portefeuillerisico te verminderen door beleggingen te spreiden over verschillende soorten activa. Dit vermindert de volatiliteit en biedt bescherming tegen economische schokken.

Niet-gecorreleerde activa hebben vaak andere prijsbewegingen dan de aandelenmarkt. Dit bevordert een stabiele, lange-termijn investeringsstrategie en helpt om de impact van marktvolatiliteit te verzachten.

> Participeer in het fonds